Big Breeg Egg Workshop

Big Breeg Egg Workshop

maart 13, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

In Nederland wordt barbecueën steeds populairder. En logisch, want barbecueën is 1) uiterst gezellig en 2) uiterst lekker. Een van de meest verkochte merken professionele barbecues is het bekende merk Big Green Egg. Wij bij Master Cateringen BBQ zijn vanuit eigen passie een aantal jaar geleden begonnen met het geven van Big Green Egg workshops. Wij merkten namelijk dat er veel hobbyisten een Big Green Egg barbecue kochten maar bij lange na niet de volledige potentie van de barbecue gebruikten. Tijdens een van onze Big Green Egg workshops leer je hoe je om moet gaan met de Big Green Egg.

Recepten Big Green Egg barbecue:

Naast Big Green Egg workshops plaatsen wij regelmatig recepten op de website voor heerlijke diverse Big Green Egg gerechten. Variërend van een appeltaart tot aan een heerlijke gerookte zalm. Wil je meer weten over de recepten? Hou dan de pagina https://www.mastercateringenbbq.nl/recepten/ in de gaten.

Soorten workshops

Elke barbecue hobbyist en specialist heeft zijn eigen smaak, passie en niveau. Wij geven daarom  diverse soorten big green egg workshops. Welke workshop kies jij?

  • Basistechnieken workshop: deze workshop is voor de beginnende Big Green Egg gebruiker. Tijdens deze workshop leer je kennis maken met de basisprincipes van de Big Green Egg. Je leert welke brandstof je moet gebruiken en hoe je deze correct aan moet steken. Daarnaast behandel je verschillende gerechten. Je leert hoe je vis op lage temperaturen moet koken, hoe je steak en groenten grillt en hoe je een nagerecht bereid.
  • Masterklass workshop: Deze workshop is voor de mensen die reeds bekend zijn met de Green Egg en dieper in willen gaan op de verschillende bereidingswijzen en de smaken die je met bepaalde handelingen creëert. Zo behandelen we bijvoorbeeld het roken van vis op verschillende houtsoorten, het opbinden van een heerlijk stuk vlees en het roken van vis in zoutkorsten.
  • Wild Workshop: Deze cursus is voor de beginnende gebruiker en voor de master griller. Afhankelijk van het niveau van de groep wordt de cursus aangepast. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op alle aspecten rondom het roosteren, grillen het roken van wild.
  • Vegan Workshop: Ben je vegetarisch of heb je vrienden waar je graag vegetarisch voor wilt barbecueën? Volg dan onze Vegan workshop. Want er zijn enorm veel mogelijkheden met de Big Green Egg buiten vlees om!
  • Kreeften Workshop: Het bereiden van kreeft kan op enorm veel verschillende manieren. Elke manier van bereiden brengt dan ook zijn eigen unieke smaak mee. Wil je deze bereidingswijzen onder de knie krijgen? Volg dan de Kreeften Workshop.

Marcel, de oprichter van Master Cateringen BBQ heeft al de nodige jaren ervaring in Big Green Egg workshops en doet ook mee aan internationale BGE wedstrijden waarin hij vaak bovenin de top eindigt. Wil jij een van onze heerlijke cursussen volgen? Bezoek dan onze website: www.mastercateringenbbq.nl.