Ben je op zoek naar een geschikt dienblad voor uw volgend feestje?

Ben je op zoek naar een geschikt dienblad voor uw volgend feestje?

februari 25, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Binnenkort een feest gepland of heeft u dringend nood aan een nieuw dienblad? Er zijn verschillende soorten dienbladen, zo heb je dienbladen of etagères. Je kan beide op een decoratieve manier gebruiken maar ook voor hapjes en drankjes op te zetten. Een dienblad is ook handig bij het afruimen van een tafel waarbij je te veel dingen hebt om in je handen te dragen. Je hoeft dan niet onnodig over en weer naar de vaatwas te lopen maar je kan alles op het dienblad plaatsen. Daarnaast zijn de dienbladen in metaal zodat ze stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Wanneer je een dienblad eens per ongeluk laten vallen zal het dus niet kapot of beschadigd zijn.

Kies ik voor een dienblad of toch een etagère?

Ben je aan het twijfelen tussen een dienblad en een etagère? Dan zijn er een aantal zaken die misschien wel een rol kunnen spelen in de beslissing die u gaat nemen. Dienbladen zijn er in verschillende vormen, je hebt er rechthoekige met een hoge rand maar ook met een lage en je hebt ook ronde dienbladen. De rechthoekige dienbladen met hoge randen hebben handvaten waardoor het zeer makkelijk is om ermee rond te lopen en ze op te pakken. Deze dienbladen worden dus voornamelijk gebruikt wanneer je veel dingen tegelijk moet dragen. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een tafel moet op- of afruimen. Een etagère is vooral decoratief maar wordt ook gebruikt om koekjes of dergelijke op te leggen. Er zijn twee of meer verdiepen bij een etagère waardoor je er ook veel kan opleggen.

Waarvoor ga je uw dienblad of etagère gebruiken?

Denk goed na bij de aankoop van een dienblad of een etagère waarvoor u het gaat gebruiken. Wil je het eerder decoratief gebruiken of als extra hulpmiddel in de keuken? Decoratief kan je het op verschillende manieren gebruiken maar een leuke manier is om er mooie kaarsen of theelichten op te zetten. Door de randen aan het dienblad is het vaak veiliger, makkelijk om te verplaatsen en het geeft een extra decoratieve touch aan je huis of woonkamer. Je kan ook kiezen om er dranken of hapjes op te leggen voor het aperitief of je kan koekjes leggen op de etagère voor bij de koffie.