Bar & Keuken Stoute Karel te Gorinchem

Bar & Keuken Stoute Karel te Gorinchem

mei 3, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Een exclusieve lifestyle met mooie reizen, dure kleding en uit eten gaan in de mooiste en lekkerste restaurants met goede voeding is niet alleen voor de “happy few” weggelegd. Soms moet je gewoon wat beter zoeken of zoals wij een goede tip krijgen.

Restaurant Stoute Karel in Gorinchem is zo’n uitgaanstip, waarvan je op je Instagram een fotootje post. Het restaurant ligt aan het mooie Buiten de Waterpoort en kijkt uit over zowel de rivier de Merwede als over de vesting. Hierdoor lijkt het direct alsof je op vakantie bent. Eigenlijk ook niet gek van dit restaurant in Gorinchem ligt als verbindingspunt tussen verschillende toeristische trekpleisters als Fort Vuren, Kasteel Slot Loevestein en pittoresk stadje Woudrichem.

De mooie omgeving waar Bar & Keuken Stoute Karel aan ligt is niet het enige dat bijdraagt aan de ervaring van een luxe levensstijl, ook voor de  ‘gewone man”. Het restaurant zelf is werkelijk fenomenaal ingericht met fantastische eetstoelen, tafels en accessoires. Midden in het restaurant staat een authentieke carpaccio snijmachine, vlak bij de open keuken. In het verlengde daarvan een noeste bar die de naam “Bar & Keuken Stoute Karel” echt recht aan doet. Een goede wijn – want die hebben ze – of een goede whisky aan deze bar is een ware belevenis. Heerlijk wegdromen op het terras midden in de zon kan ook. Lekker mensen kijken die langslopen op de boulevard. Dit houdt je uren vol.

Eenmaal aangeschoven aan tafel vallen de verschillende uitzichten op. Je kunt op het park en de rivier uitkijken of juist naar de kant van de vesting waarop dit restaurant in Gorinchem is gebouwd. Maar het allerleukst is misschien wel het kijkje in de keuken. Je kunt de chef met passie de heerlijkste gerechten zien klaarmaken die je samen op eet. Want bij Stoute Karel in Gorinchem eet je samen. Je geniet samen van de smaken die de chef je voorschotelt. Je brengt echt tijd met elkaar door in een exclusieve maar toch erg sfeervolle en intieme setting. De menukaart bestaat uit voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten van ongeveer dezelfde proporties. Iets kleiner dan een “normaal” hoofdgerecht. Dit nodigt uit dat je meerdere gerechten kunt nemen die je samen op eet. Dit is dan ook het “Stoute” in Stoute Karel. Het is een bar & restaurant zoals je eigenlijk nergens ziet. Niet alleen vanwege de toplocatie en de bijzonder mooie inrichting maar ook vanwege het feit dat ze echt een bar en een keuken willen zijn met hoogwaardige, biologische producten, waarvan genoten kan worden op een ongedwongen manier.

Eten in Gorinchem doe je dus bij Stoute Karel.