Alles wat je wil weten over yoga

Alles wat je wil weten over yoga

september 25, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Ongeveer in de 5e eeuw voor Christus is yoga ontstaan. In de tweede eeuw is er door een Indiase filosoof, Patanjali, de yogasoetra’s opgesteld. Dit waren richtlijnen voor het leiden van je leven. De fysieke houdingen en de filosofische normen. Yoga komt dus oorspronkelijk uit India. Dit is ontstaan vanuit de godsdienst hindoeïsme. Yoga is een term uit het Sanskriet. Het betekent verbinden en samenbrengen. Sanskriet is een oude en heilige schrijftaal voor het hindoeïsme en andere godsdiensten. Tegenwoordig kun je overal yogalessen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in de randstadsteden. Je kunt yoga in Utrecht volgen of bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Yoga en het Sanskriet

Yoga is een woord vanuit het Sanskriet. Sanskriet wordt al eeuwen voor Christus gebruik voor filosofische en religieuze geschriften. Het Sanskriet komt uit India en komt oorspronkelijk vanuit het hindoeïsme. De taal wordt ook als heilige schrijftaal gebruikt in andere religies zoals, brahmanisme, boeddhisme en jainisme. De taal wordt en werd voornamelijk gesproken door de priesters vanuit de verschillende religies. Tegenwoordig wordt de taal voor alsnog als een officiële taal gezien, ondanks dat het door sommigen mensen wordt beschouwd als een dode taal. Bij een dode taal wordt de taal niet meer dagelijks gebruikt om te spreken.

De voordelen van yoga

Het doel van yoga is het lichaam en geest verbinden door middel van ademhaling. Het doen van yoga kent vele verschillende voordelen voor het lichaam. 1 van de grootste voordelen is het vergroten van je flexibiliteit. Bij de yoga-oefeningen stretch je de spieren. Hoe vaker je dit doet, hoe flexibeler je spieren worden. Daarnaast worden je spieren niet alleen flexibiel, het versterkt ook je spieren en botten. Verder verbetert yoga de lichaamshouding, de bloedcirculatie en de zuurstofopname. Yoga is een uitstekende manier om te ontspannen. Je komt tot rust en voelt je veel beter na zo een yogasessie. Voor yogasessies kun je terecht bij verschillende sportscholen. Een voorbeeld hiervan is All Inn Fitness.