Alles wat je moet weten over quercetine

Alles wat je moet weten over quercetine

mei 16, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Te veel vrije radicalen zijn slecht voor onze gezondheid. In feite zijn vrije radicalen natuurlijke processen van het menselijk lichaam. Ook zijn vrije radicalen afkomstig van verontreinigende stoffen in de lucht, sigarettenrook, pesticiden, enz. Daarom heeft het lichaam antioxidanten nodig om de effecten van vrije radicalen te bestrijden. Je kunt antioxidanten vinden en de voordelen voelen door quercetine te consumeren. Quercetine is een pigment dat behoort tot de groep van flavonoïde plantaardige stoffen. Quercetine heeft antioxidanten om vrije radicalen in het lichaam onder controle te houden. Meestal wordt quercetine gebruikt om hart- en bloedvaten problemen te behandelen en om kanker te voorkomen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van artritis, blaasontstekingen en diabetes. Blijf dit artikel lezen om meer te weten te komen over quercetine.

Ontdek welk quercetine-effect

Sommige onderzoeken tonen aan dat de quercetine werking het lichaam helpt bij het omgaan met ontstekingen. In een onderzoek uit 2017 hadden mensen met reumatoïde artritis die quercetine gebruikten minder stijfheid, ochtend pijn en pijn na activiteiten. In dit onderzoek slikten 50 vrouwen acht weken lang elke dag 500 milligram quercetine. Ook denken mensen dat het vermogen van quercetine om vrije radicalen te bestrijden helpt bij het bestrijden van kanker. Verschillende onderzoeken op dieren en in reageerbuizen hebben aangetoond dat quercetine kankercellen kan doden in organen zoals de long, lever, blaas en dikke darm. Daarom zijn de antioxidanten van quercetine ook goed voor de gezondheid van de hersenen, omdat ze deze beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie. In een dierstudie waren de tekenen van de ziekte van Alzheimer minder opvallend bij muizen die gedurende drie maanden elke twee dagen quercetine-injecties kregen. Een ander onderzoek toont aan dat het belangrijkste ingrediënt in koffie dat het risico op de ziekte van Alzheimer helpt verlagen, quercetine is.

Moet je een quercetine supplement nemen?

Voordat je quercetine inneemt, kun je het beste eerst met je arts overleggen. Dit supplement is er in een aantal verschillende vormen, zoals capsules en poeder. De meeste supplementen met quercetine bevatten ook andere voedingsstoffen, zoals vitamine C en bromelaïne. Als je quercetine als supplement wilt consumeren, hoef je je geen zorgen te maken omdat het meestal veilig is om dat te doen. Als je echter meer dan duizend milligram per dag inneemt, kun je hoofdpijn, buikpijn en een tintelend gevoel krijgen. Voordat je supplementen probeert, inclusief quercetine supplementen, moet je met je arts overleggen. Het is vooral belangrijk voor zwangere of zogende vrouwen die nog steeds quercetine supplementen gebruiken. Bovendien kunnen sommige medicijnen, zoals antibiotica en bloeddrukmedicijnen, een wisselwerking hebben met quercetine supplementen.