Alles wat je moet weten over high tea

Alles wat je moet weten over high tea

juni 9, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Een van de leukste dingen om samen met je vriendinnen te doen is een high tea. Samen met je beste vriendinnen onder het genot van een lekker kopje thee en heerlijke hapjes een hele middag kletsen. Dat klinkt natuurlijk leuk. Maar wat is een high tea precies? Wat wordt er geserveerd? En wanneer is de beste tijd voor een high tea? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over high tea.

Wat is high tea?

Je hebt vast wel eens eerder van een high tea gehoord, maar wat betekent dit eigenlijk? Een high tea is een maaltijd tussen lunch en avondeten in. Rond 15:00 en 16:00. Een high tea bestaat uit thee en vele zoete en hartige hapjes. Een high tea duurt ongeveer twee uur.

Wat wordt er bij een high tea geserveerd?

Een high tea verschilt enorm per restaurant of lunchroom. Een ding is zeker: je kan onbeperkt kopjes thee drinken. Een uitgebreide high tea bestaat uit ongeveer 3 hartige hapjes, een scone, 2 sandwiches en 4 zoete hapjes per persoon.

Welke thee bij een Nederlands high tea?

Bij een high tea hoort natuurlijk thee. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende theesoorten met allemaal een andere smaak. Het leuke van een high tea is dat je meestal keuze hebt uit vele soorten thee. Tijdens het high tea’en is het natuurlijk extra leuk om nieuwe theesoorten te proeven.

Zoek een leuke high tea locatie in de buurt

In iedere stad of dorp in Nederland is er wel een gezellig locatie te vinden waar een high tea wordt aangeboden. Als je een high tea wilt doen met vriendinnen is het echter ook leuk om dit in een mooie stad te doen. Ga eerst een dagje shoppen om vervolgens te genieten van een lekkere high tea. Steden die populair zijn om te shoppen én leuke high tea locaties zijn: Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Groningen, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen. Een leuke high tea locatie zoeken? Ga naar HighTea.nl.