Alle voordelen van aromatherapie

Alle voordelen van aromatherapie

juni 29, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Voor wie hier nog nooit van heeft gehoord een korte uitleg. Aromatherapie is het vernevelen en verspreiden van etherische olie in de lucht. Etherische olie is een zeer geconcentreerde olie van natuurlijke afkomst. Deze geven een sterke geur die invloed kan hebben op ons lichaam en onze geest. Verschillende oliën kunnen verschillende effecten hebben op ons en ze kunnen daarom veel voordelen met zich meebrengen. We geven graag een paar voorbeelden van de voordelen waar je van kunt profiteren met aromatherapie.

Design

Het eerste voordeel is een meer oppervlakkig voordeel. Met een stijlvolle aroma diffuser haal je een leuke en functionele decoratie in huis. Diffusers zijn in een hoop verschillende groottes, vormen en kleuren beschikbaar. Er bestaan zelfs aroma diffusers on de vorm van een bijzettafeltje, waarmee het extra multifunctioneel wordt! Naast alle voordelen die we hierna gaan noemen functioneert een mooie diffuser dus ook als leuke woondecoratie.

Sinaasappel tegen muggen

Sinaasappel etherische olie is perfect tegen muggen. Muggen houden namelijk niet van deze geur, waardoor je ze makkelijk wegjaagt. Daarnaast geeft een sinaasappel aroma nog meer mooie voordelen. Zo werkt het ontspannend waardoor kan het helpen bij een goede en ontspannen nachtrust én kan helpen tegen een zenuwachtig gevoel. Het is een vrolijke geur die je een warm en blij gevoel kan geven en je stemming positief kan beïnvloeden. Daarnaast ruikt het natuurlijk ook lekker fris en zoet.

Betere concentratie

Er zijn verschillende geuren en etherische oliën die de concentratie kunnen verbeteren. Rozemarijn wordt bijvoorbeeld al eeuwenlang beschreven omdat het concentratie en geheugen kan stimuleren. Daarnaast hebben verschillende geuren een ontspannende werking waardoor je minder snel afgeleid zal raken en beter kunt focussen. Dit is natuurlijk heel handig in je thuiswerk kantoor of tijdens het studeren. Een paar geuren die dit effect kunnen geven zijn: rozemarijn, pepermunt, citroen en grapefruit. Soms worden deze geuren ook gecombineerd om een nog betere geur en een nog beter effect te geven.

Goed voor de huid

Aromatherapie kan op verschillende manieren goed zijn voor de huid. Een aroma diffuser verspreid namelijk de etherische olie door deze te vernevelen in een mist. Hiermee verbeter je dus ook de luchtvochtigheid in de ruimte. Van een droge lucht kun je ook een droge huid krijgen. De verbeterde luchtvochtigheid alleen kan al helpen bij verschillende huidproblemen. Etherische oliën kunnen hier nog verder bij helpen, maar omdat deze veel te geconcentreerd zijn wordt het afgeraden om deze direct op de huid aan te brengen. Etherische olie kun je op de huid gebruiken door ze te verdunnen met andere plantaardige vette olie.