Afvallen? Waar moet ik starten?

Afvallen? Waar moet ik starten?

februari 26, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Heb je de stap gemaakt dat je nu écht wil gaan afvallen en dat je die laatste paar kilootjes er echt af wil hebben maar dat je gewoon niet weet hoe je moet beginnen? Op zoveel websites, tijdschriften en artikelen wordt aangegeven hoe je het best moet afvallen. Maar hoe moet het nou?

Verander je levensstijl

Het klinkt net zo makkelijk als dat het is. Begin je elke ochtend met twee boterhammen kaas? Probeer eens elke ochtend een bakje kwark met appel, kaneel en havermout. Net zo lekker, en zeker zo gezond!

Ga op zoek naar nieuwe gerechten, en probeer ze zo gezond te maken als jij lekker vindt. Want hoewel vrijdag frietdag vast je favoriete dag is, moet je deze dag toch vaarwel zeggen. Maar je hoeft het niet op te geven. Verander bijvoorbeeld de friet met zoete aardappel frietjes uit de oven. En de frikandel met gegrilde kip. Net zo lekker!

Stop met eten wanneer je maag zegt: ik ben vol. Eet niet die extra drie happen tot je bord leeg is, want je maag zit al vol. Zo ga je jezelf overeten en dan voel je je helemaal niet fijn!

Water, water en water!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: maar drink je water. En of dat nou in de vorm van water of (groene) thee is, dat maakt niet uit. Het is belangrijk dat je elke dag twee liter water drink. Vergeet je altijd water te drinken? In de app store van je smartphone zijn er genoeg apps waar je water drinken mee kan tellen. Download deze apps voor een handig steuntje.

Probeer de frisdrank en koffie ook te verminderen. En mocht je écht graag een kopje koffie willen, neem hem dan zwart. Laat de cappuccino’s, latte macchiato’s lekker staan!

Maar vooral: doe het op je eigen tempo. Je hoeft niet 10 kilo binnen 7 weken af te vallen. Doe het op je eigen manier en op je eigen tempo. Want alles wat er heel snel af is, is er ook heel snel weer aan. Succes!

Ga geen boodschappen doen wanneer je honger hebt

Ga geen boodschappen doen wanneer je honger hebt. Dan is de kans groter dat je iets koopt. Na het avondeten boodschappen doen kan daarbij helpen, bekijk of jouw supermarkt open is.