Afvallen met het eiwitrijke dieet

Afvallen met het eiwitrijke dieet

september 1, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Gespierd worden zoals Dwanye Johnson of slank zoals Doutzen Kroes. Eiwitten zijn the way to go!  Deze macronutriënten hebben veel positieve effecten op het lichaam waardoor jij gaat afvallen. In deze blog ga ik de gezondheidsvoordelen van eiwitten belichten en uitleggen hoe jij erdoor kan afvallen.  

Het eiwitdieet 

Het eiwitdieet is heel simpel. Sterk minderen met koolhydraten en je benodigde calorieën behalen met eiwitten. Eiwitten helpen met afvallen op vele manieren. Eiwitten zorgen voor een verhoging van je stofwisseling. Dit houdt in dat je lichaam meer calorieën verbrand met het verwerken van eiwitten. Hierdoor val je dus af zonder dat je ervoor hoeft te zwoegen.  

Koolhydraten zorgen voor een snelle stijging in bloedsuikerspiegel. Dit is slecht omdat er dan een piek van insuline in je bloed komt. Door de gepiekte insuline wordt het hormoon wat zorgt voor vetverbranding geblokkeerd. Eet daarom weinig koolhydraten en veel eiwitten. Deze zorgen voor een hele kleine stijging in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor blijft je insuline gehalte laag en de vetverbranding hoog.  

Als je koolhydraten eet krijg je veel sneller weer honger dan wanneer je eiwitten eet. Eet daarom eiwitrijk voedsel met een hoge kwaliteit eiwit. Hoe beter de eiwitten hoe gezonder het is. Eiwitten van betere kwaliteit zijn bijvoorbeeld: vlees, kip, kwark, eieren en noten. Door deze dingen te eten zal je langer vol zitten en kan je dus makkelijker van tussendoortjes afblijven.  

Bodybuilders gebruiken eiwitten om snel sterke spieren te krijgen. Eiwitten zorgen namelijk voor de opbouw, herstel en het onderhoud van de spieren. Ga dus vaker sporten terwijl je het eiwitrijke dieet volgt. Je verbrand calorieën met het sporten en bouwt effectief spieren op.  

Als je meer hulp nodig hebt bij het afvallen kan je kijken op onze andere blog over het eiwitdieet en de algemene afval tips