Afvallen doe je met de juiste voeding

Afvallen doe je met de juiste voeding

juli 27, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Wellicht wil je er goed uit zien in je bikini op zomervakantie, of wordt het hoogstens tijd om gedag te zeggen tegen de Corona-kilo’s. Er zijn genoeg redenen om een afvalproces te beginnen, maar helaas weten veel mensen niet precies waar ze moeten beginnen. De kunst ligt niet in weinig eten, maar bij het eten van de juiste voeding. Maar wat is de juiste voeding dan precies? Wij vertellen het je.

Sla het ontbijt niet over

Het overslaan van het ontbijt zal absoluut niet helpen bij het afvallen. Je hebt deze essentiële voedingsstoffen nodig, en wanneer je lichaam ze niet binnen krijgt, heb je de hele dag door meer honger en ga je snacken. Kies door voor een gezond ontbijt in de ochtend, bij voorkeur een met veel eiwitten.

Verminder de inname van geraffineerde koolhydraten

Een manier om snel af te vallen is door minder geraffineerde koolhydraten te nuttigen. Je kunt ze vervangen door volle granen of kiezen voor afvallen met koolhydraatarme recepten. Met dit voedingsplan gaat je lichaam jouw opgeslagen vet gebruiken voor energie, in plaats van de koolhydraten die je eet. Hiernaast zal je hongerniveau dalen en eet je over het algemeen minder calorieën. Dubbel succes, dus!

Eet eiwitten, gezonde vetten en groenten

Elke maaltijd moet een eiwitbron, vet bron en groenten bevatten. Hier mogen ook complexe koolhydraten bij komen kijken, zoals volkoren granen. Het eten van eiwit is essentieel om je gezondheid en spiermassa te behouden terwijl je gewicht verliest.

Het verbaast je misschien, maar gezonde vetten zijn ook belangrijk tijdens het afvallen. Je lichaam heeft deze namelijk nodig. Olijfolie en avocado-olie zijn geweldige keuzes om in je voedingsplan op te nemen. Andere vetten zoals boter en kokosolie mogen alleen met mate worden gebruikt vanwege hun hogere verzadigde vetgehalte.

Wees als laatste niet bang om je bord vol te laden met groene bladgroenten. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en je kunt zeer grote hoeveelheden eten zonder veel calorieën en koolhydraten te verhogen. Denk eens aan broccoli, spinazie, spruitjes en bloemkool voor een gezonde, Hollandse pot!