Af en toe een rosé drinken moet wel kunnen toch?

Af en toe een rosé drinken moet wel kunnen toch?

maart 24, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Stel je eens voor het is lekker weer, aangezien de temperaturen weer aan het lopen zijn langzaam en je hebt eens zin in een glaasje rosé. Nu had je je net voorgenomen wat beter op je voeding te letten en al helemaal te minderen in het drinken van alcohol. Is het dan erg om af en toe een glaasje rosé te drinken? Nou, nee hoor! Zolang het maar met mate is.

Gezellig een glaasje rosé drinken met een goede vriendin

Je kent het wel. Het eten is op en je hebt bijgekletst met die ene vriendin waarbij de tijd voorbij vliegt zoals gewoonlijk en je wilt toch nog even een afzakkertje en jullie hebben beide zin in een rosé. Zorg dan wel dat hij op de juiste temperatuur staat. Het beste is dat de wijn al 24 uur voor gebruik in de koelkast staat, zodat de temperatuur precies is zoals hij moet zijn bij een rosé.

Wat is nu een goede rosé?

Als je op zoek bent naar een rosé uit de Franse Provence is AIX Rosé echt een aanrader. Toevallig is het ook nog eens een Nederlander Eric Kurver die de eigenaar hiervan is en AIX rosé in 2009 op de markt heeft gebracht. Provence is het Franse wijngebied dat echt bekend staat om de rosé wijnen. Probeer en oordeel zelf!