5 voedingstips voor fanatieke sporters

5 voedingstips voor fanatieke sporters

mei 4, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Als je als sporter goed prestaties wilt leveren, dan is goede voeding onmisbaar. Door te kiezen voor de juiste voeding zullen je sportprestaties al snel kunnen verbeteren. Wij geven je 5 voedingstips voor fanatieke sporters.

 1. Geen zware maaltijd voor sporten
  Het is aan te raden om voor het sporten niet te kiezen voor hele zware maaltijden. Tijdens het sporten zal je lichaam namelijk nog steeds bezig kunnen zijn met het verteren van de maaltijd. Dit zal je sportprestaties niet ten goede komen.
 2. Kies voor eiwitshakes
  Het nemen van een eiwitshake zorgt voor veel voordelen voor fanatieke sporters. Eiwitten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je spiermassa kan groeien en dat deze spiermassa ook standhoudt. Daarnaast zorgen dezelfde eiwitten er ook voor dat je spieren na het sporten goed kunnen herstellen. Er zijn diverse eiwitshakes die je kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de Eiwitshakes van Muscle Concepts.
 3. Ontbijt: een kleine maaltijd voor het sporten
  Het is aan te raden om voor het sporten een kleine maaltijd te nemen die je maag niet vult, maar je wel voldoende energie geeft. Denk bijvoorbeeld aan een salade met komkommer, avocado, tomaat en een klein stukje kipfilet.
 4. Vochtbalans op peil houden
  Als je aan het sporten bent, is het verstandig om goed rekening te houden met je vochtbalans. Het is aan te raden om een fles water mee te nemen. Krijg je dorst? Dan ben je eigenlijk al te laat, je lichaam heeft dan eigenlijk al een tekort aan vocht. Het is beter om regelmatig een klein slokje water te drinken dan een flesje in één keer op te drinken.
 5. Eet gevarieerd en gezond
  Het is belangrijk om gevarieerd en gezond te eten en dit ook vol te houden. Hier zal je lichaam positief op reageren.

Aan de hand van deze 5 voedingstips heb je als fanatieke sporter een mooie basis. Op deze manier kun je voeding zo inzetten dat ze je helpen om je sportprestaties te verbeteren.