5 redenen om het kruid tijm in huis te halen

5 redenen om het kruid tijm in huis te halen

juli 16, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Tijm is een kruid dat al sinds jaar en dag gebruikt wordt. Tegenwoordig weten we dat tijm een aantal positieve dingen doet voor je lichaam. Althans dat is wat veel wetenschappers beweren. Hieronder hebben we 5 redenen op een rijtje gezet waarom je tijm kruiden in huis zou moeten hebben.

Reden 1. Verlicht maagpijn

Het eten van tijm helpt tegen maagspasmen en verlicht krampen in de maag. Ook vermindert het kruid gasvorming. Verder zorgt tijm eten ook voor een betere spijsvertering. Heb jij regelmatig last van je maag? Probeer dan eens af en toe tijm te eten.

Reden 2. Bloeddruk verlagend

Pakistaanse wetenschappers hebben vastgesteld dat tijm de hartslag van ratten met een hoge bloeddruk kan verlagen. Ook heeft deze studie aangetoond dat tijm mogelijk het bloed cholesterol kan verlagen.

Reden 3. Immuunsysteem boost

Het is erg lastig om alle vitaminen die je lichaam nodig heeft binnen te krijgen. Gelukkig zit het kruid Tijm boordevol vitamine C en mineralen. Tijm is dan ook een goede natuurlijke manier om af te komen van diarree of ontstopping af te komen.

Reden 4. Verlicht menstruatiepijn

Je zal het misschien niet direct denken, maar het is aangetoond dat tijm net zo effectief is als ibuprofen om menstruatiepijn tegen te verminderen. Dit onderzoek heeft aangetoond dat tijmolie het beste werkt tegen menstruatiepijn.

Reden 5. Onderdrukt het hoesten

Onderzoek heeft aangetoond de luchtpijp te kunnen verwijden en kan gebruikt worden om keelontsteking tegen te gaan. Dus heb je last van een pijnlijke keel? Of ben je aan het hoesten? Probeer eens een of twee weken dagelijks twee kopjes tijmthee te drinken. Je zal versteld staan van het resultaat.

Na het lezen van bovenstaande voordelen van tijm overtuigd? In de webshop van Tuanashop.nl vind je een ruim assortiment aan kruiden en specerijen, waaronder ook tijm kruiden.