5 belangrijke tips voor gezond afvallen

5 belangrijke tips voor gezond afvallen

februari 26, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Wil je gaan afvallen, lees onderstaande tips dan goed. Het maakt niet uit welk dieet je gaat toepassen, onderstaande tips zullen je helpen de kilo’s te laten verdwijnen. Ze zijn allemaal eenvoudig toe te passen en zullen je absoluut resultaat brengen. Het belangrijkste is om te focussen op gezonde voedingsstoffen. Vitamines, mineralen, goede vetten en vezels. 

Tip 1: Drink veel water

Drink op een dag minimaal 2 liter water. Je lichaam heeft dit water nodig voor het afvoeren van je afvalstoffen. Drink je te weinig water, dan kan je lichaam vaak niet de afvalstoffen afvoeren. Daarnaast zorgt water ook voor een voldaan gevoel. Als je bijvoorbeeld voor een maaltijd eerst 1 of 2 grote glazen water drinkt, heb je minder zin om te eten en met name veel te eten. Drink dus veel water en het liefst voor iedere maaltijd 2 glazen.

Tip 2: Eet vaak

Een hoop mensen denken dat als ze willen afvallen, ze zichzelf moeten uithongeren. Dit is complete onzin. Als je wilt afvallen is regelmaat belangrijk. Je lichaam heeft brandstof nodig. Onderzoek heeft uitgewezen dat je verbranding optimaal is als je iedere 2 uur iets eet. Het beste is dus je dag te splitsen in 3 hoofdmaaltijden en deze aan te vullen met 3 tussendoor momentjes.

Tip 3: Bewegen

Dit is een inkoppertje. Probeer iedere dag 30 minuten te bewegen, dit zal er voor zorgen dat je standaard verbranding niveau omhoog gaat. Daarnaast is het ook gewoon goed je gedachte even te verzetten. Maak een lange wandeling, pak de fiets of voor de echte fanatiekelingen, ga naar de sportschool. Zorg dat dit een dagelijkse routine wordt, bijvoorbeeld ga na het avondeten even een half uurtje wandelen.

Tip 4: Slapen

Slapen is ook hartstikke belangrijk om af te vallen. Probeer er voor te zorgen dat je dagelijks 8 uur slaap krijgt. Meer is niet goed, maar minder ook niet. Tijdens je slaap gaat de verbranding namelijk gewoon verder. Daarnaast herstelt je lichaam zich van de dagelijkse inspanningen.

Tip 5: Geen alcohol

Drink geen alcohol tijdens het afvallen. Naast dat alcohol een hoop koolhydraten en suikers bevat, zorgt het er ook voor dat je stofwisseling tijdelijk stil komt te staan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling als je wilt afvallen. Deze wil je juist stimuleren!