4 tips voor een luxe tuin

4 tips voor een luxe tuin

november 25, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Wil je dat jouw tuin een luxe uitstraling krijgt? Dat kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Je kunt natuurlijk kiezen voor luxe screens voor de ramen, maar ook met de juiste beplanting en een strakke indeling ben je al snel verzekerd van een luxe uitstraling. Hier lees je 4 tips voor het inrichten van jouw luxe tuin, zodat jij volop kunt genieten van een prachtige tuin.

1: Kies voor luxe zonwering

Een van de manieren waarop jij jouw tuin een luxe uitstraling kunt geven, is door te kiezen voor mooie zonwering. Zonwering is niet alleen erg praktisch, maar het geeft jouw woning ook een mooie uitstraling. Je kunt onder andere kiezen voor rolluiken, maar er zijn ook markiezen en andere vormen van zonwering verkrijgbaar bij inhuisplaza.nl. Hier kun je alles op maat bestellen en geef je een stukje extra luxe aan je woning en dus ook aan je tuin. 

2: De juiste materialen

Een luxe tuin creëer je onder andere door het gebruik van mooie materialen. Vooral wanneer je van te voren een strak plan maakt van hoe je jouw tuin eruit wilt laten zien, is het goed mogelijk om het luxe element naar voren te laten komen. Luxe tuinen hebben niet alleen een strak thema, maar alles is ook in harmonie met elkaar.  Denk ook aan mooie materialen zoals natuursteen. Een strakke indeling zorgt grotendeels al voor een luxe uitstraling van je tuin. 

3: Beplanting in de tuin

Natuurlijk zorgen planten ook voor een mooie uitstraling. Om ervoor te zorgen dat je ook een luxe uitstraling krijgt, is het slim om de beplanting in borders te plaatsen. Zo creëer je een duidelijke afscheiding: dit zorgt ook voor een luxe uitstraling. Verder is het slim om niet teveel verschillende soorten planten naast elkaar te zetten. Op deze manier wordt het juist wat drukker en krijgt de tuin meer een verwilderde indruk. 

4: Houd de tuin netjes

Het is tot slot ook altijd aan te raden om de tuin netjes te houden. Hiermee zorg je ervoor dat je tuin er strak bij ligt en dus ook automatisch al een luxe uitstraling krijgt. Zorg er dus voor dat je het gras regelmatig bijwerkt of dat je het onkruid tussen de tegels weghaalt. Zo heb jij altijd een mooie tuin en ben je verzekerd van een luxe uitstraling. Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.