30 dagen challenge: geen alcohol!

30 dagen challenge: geen alcohol!

februari 26, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Het klinkt als onmogelijk, maar eigenlijk is het best makkelijk: 30 dagen geen alcohol. Vaak wordt er raar opgekeken als je zegt dat je geen alcohol drinkt, want het is tóch zo gezellig! Maar het is helemaal niet raar als jij de keuze hebt gemaakt om geen alcohol te drinken. Je bent gezellig zoals je bent, en je hebt daar natuurlijk geen alcohol voor nodig.

Wat doet alcohol nou eigenlijk precies met je leven?

Alcohol komt terecht in het bloed via de slokdarm, de maag en de dunne darm. Door het bloed wordt het verspreidt over je hele lichaam. Hierna word je licht in het hoofd. Alcohol verdooft namelijk de hersenen, hierdoor ga je ook steeds trager reageren. Bij het drinken van heel veel alcohol in een relatief korte tijd kun je bewusteloos raken.

Wanneer je het over slechtheid van alcohol hebt, dan heb je het vaak ook over de lever. Alcohol is namelijk een giftige stof voor het lichaam. En de lever is namelijk precies  het orgaan die alle giftige stoffen uit het bloed afbreekt. Het afbreken van één glas alcohol duurt zo’n één tot anderhalf uur. Het afbreken van alcohol kan dan ook niet versneld worden, dus die koude douche hoef je niet te nemen na het stappen.

Calorieënbom

Ja ja, ben je zo goed bezig met afvallen en ben je toch aangekomen? Grote kans dat dat komt door het alcoholgebruik van afgelopen weekend. In de meeste drankjes zit namelijk heel veel suiker. Zeker in mixdrankjes waar je ook nog eens cola doorheen gooit.

Hierbij dan onze challenge: drink geen alcohol voor een hele maand. Je mag zelf de maand kiezen, wil je namelijk in december per sé een wijntje bij de kerst, dan kies je januari! Let er op dat je de hele maand eerlijk bent tegen jezelf en geen alcohol drinkt. Laat je niet ompraten door vrienden en kies voor jezelf. Als jij geen alcohol wil, dan doe je dat niet!

Misschien krijg je zelfs een vriend zo ver om mee te doen, doe samen een weddenschap: wie het langst volhoudt om geen alcohol te houden neemt de ander mee uiteten. Maak er een spelletje van, en wie weet heb je straks een gratis diner!