3 tips voor gezonde levensstijl

3 tips voor gezonde levensstijl

mei 20, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Een gezonde levensstijl zorgt er niet alleen voor mensen hierdoor over het algemeen langer leven, maar het leidt er ook toe dat mensen lekkerder in hun vel zitten, meer uitdagingen aandurven en geconcentreerder te werk kunnen gaan. Gezond door het leven gaan is om die reden van groot belang, maar voor veel mensen is het lastig om deze levensstijl na te streven. Wat houdt namelijk gezonde voeding in en hoe vaak per week sporten is daadwerkelijk ‘gezond’? In dit artikel lees je meer over de manieren waarop jij gezonde aanpassingen kunt maken in jouw levensstijl. 

1. Sport voldoende

Sporten is niet alleen belangrijk omdat je hierdoor op een gezond gewicht kunt blijven, maar het werkt ook stimulerend voor de bloedsomloop. Niet voor niets is het essentieel dat een mens gemiddeld 10.000 stappen op een dag zet. Gedurende deze pandemie worden werknemers en studenten dan ook gestimuleerd om voldoende te bewegen, omdat het je nieuwe inzichten kan geven in bepaalde opdrachten en kortweg ‘gezond’ voor je is.

2. Denk na over je voedingspatroon

In combinatie met voldoende beweging is gezonde voeding essentieel. Zo kan men eenvoudig een koekje als tussendoortje vervangen door een appel, peer of banaan en is het aan te raden om zelf te koken in plaats van af te halen. Deze kleine aanpassingen kunnen namelijk een groot verschil maken in gewicht én zijn ook nog eens goed voor de portemonnee.

3. Besteed aandacht aan je verzorging

Naast sporten en voeding is de lichamelijke verzorging een belangrijk aandachtspunt. Lang met kwaaltjes door blijven lopen, kan namelijk alleen maar schadelijk zijn op de lange termijn. Heb jij bijvoorbeeld last van droge ogen? Schaf dan lenzen voor droge ogen aan en ervaar het verschil! Houd je vervolgens wel bezig met het op de juiste manier schoonhouden van de lenzen, zodat dit niet alsnog voor irritaties zorgt. Op die manier zal jij je binnen de kortste keren een stuk beter voelen.