3 Tips voor een zorgverzekering voor ouderen

3 Tips voor een zorgverzekering voor ouderen

december 9, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Als ouder heb je natuurlijk andere zorg nodig. Je hebt namelijk geen behoefte aan een jongeren of studenten verzekering, want daar staan een aantal dingen in die niet van toepassing zijn op jou. Het is belangrijk om te kijken naar wat jij nodig hebt voor zorg. Ben je iemand die niet meer zo goed kan lopen of heb je last van gezondheidsklachten? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een zorgverzekering die dit ondersteunt. Wij geven jou een paar tips, zodat je uiteindelijk zelf de beste zorgverzekering hebt.

Tip 1: Houd rekening met een dekking voor een gehoorapparaat

Heb je een gehoorapparaat? Kijk dan voornamelijk naar zorgverzekeraars die een dekking hebben op een gehoorapparaat. De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten. Het overige percentage betaal je zelf. Het gaat dan om een bedrag tussen de 200 en 300 euro. 

Heb je vaak problemen met het gehoorapparaat of heb je vaak een nieuwe nodig? Dan is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende verzekering, zodat je de 25% niet zelf hoeft te betalen. De aanvullende verzekering vergoedt meestal een maximumbedrag dat varieert van 100 tot 500 euro. Op zoek naar een zorgverzekering voor ouderen? Wij helpen je graag.

Tip 2: Houd rekening met een dekking voor een kunstgebit

Ook de basisverzekering vergoedt bij een kunstgebit 75% van de kosten. Dan moet je ongeveer tussen de 150 en 200 euro zelf betalen. Heb je geen budget om de kosten zelf bij te leggen? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk het kunstgebit tot een maximumbedrag. Jij bent toch ook op zoek naar een goedkope zorgverzekering?

Tip 3: Houd rekening met een dekking voor medicijnen

Neem je vaak medicijnen vanwege gezondheidsklachten? Dan is het goed om te weten dat de basisverzekering de medicijnen vergoedt die opgenomen zijn in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Vaak wordt de goedkopere variant vergoed. Krijg je vaak duurdere merken voorgeschoteld? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen.