3 tips voor een betere spijsvertering

3 tips voor een betere spijsvertering

mei 9, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Lukt het je af en toe niet om naar het toilet te gaan? Heb je te maken met een geïrriteerde maag? In dat geval kan er sprake zijn van een verslechterde spijsvertering in je lichaam. Er zijn gelukkig verschillende manieren om je spijsvertering te verbeteren. Op deze manier kun je zonder pijn naar het toilet en neemt ook de irritatie aan je maag en darmen af. Ook kun je het gebruik van medicijnen overwegen, die de pijn rond je maag en darmen verlichten. Deze medicijnen kunnen zonder recept van de dokter bij een online drogisterij besteld worden. Ze helpen je spijsvertering daarbij te verbeteren.

Tip 1: zorg voor voldoende vocht in je lichaam

Om je spijsvertering op peil te houden, is het allereerst belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Zeker in de zomermaanden! Op zomerdagen verlies je veel vocht, waardoor je lichaam moeite kan krijgen met de spijsvertering, als je de hoeveelheid vocht in je lichaam niet op tijd aanvult. Drink minimaal 1,5 tot 2,0 liter per dag.

Tip 2: voeg vezelrijke voedingsmiddelen toe aan je eetpatroon

Ook het nuttigen van vezelrijke voedingsmiddelen is erg belangrijk, bij het op gang brengen van de spijsvertering. Laat wit brood liggen en kies voor bruin brood! Bruin brood bevat veel meer vezels. Ook bij het gebruik van pasta’s is het belangrijk om voor volkoren pasta te kiezen. Door te variëren in gerechten, blijft het eten van vezelrijke producten leuk!

Tip 3: beweeg voldoende op een dag

Tot slot is ook voldoende beweging erg belangrijk. Wanneer je de hele dag op je kantoorstoel blijft zitten, kan dit de spijsvertering verslechteren. Verstandiger is het om ieder uur een korte wandeling te maken. Al is het een loopje naar het toilet of naar de koffiemachine. Je kunt er ook voor kiezen om na het werk nog even intensief te bewegen.