2 manieren om van overtollig vet af te komen

2 manieren om van overtollig vet af te komen

mei 20, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

De zomer is om de hoek en dat betekent dat mensen er weer op hun allerbest uit willen zien. Voor veel mensen betekent dit dan ook het moment dat ze op zoek gaan naar manieren om van overtollig vet af te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van manieren om dit te realiseren. Maar zoals elk jaar zijn er altijd weer 2 manieren die het populairst zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de populairste manieren om van overtollig vet af te komen in 2020!

Schrijf je in voor een sport

De meest voor de hand liggende manier is toch wel door te sporten. Beweging is essentieel voor ons lichaam en is een zeer krachtige methode om van dan ongewenste vet af te komen. De keuze hierin is meer dan genoeg:

  • Ga bij een teamsport (voetbal, hockey, volleybal, etc.)
  • Fitness of crossfit (alleen, in groepsverband of met een personal trainer)
  • Wandelen of hardlopen
  • Yoga
  • Home workouts

Bovenstaand zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die je in beweging houden. Al ga je dagelijks 30-60 minuten wandelen met bijvoorbeeld je hond dan heeft dit al positieve effecten op je lichaam. Mits je natuurlijk wel een beetje op je voeding let. Want, zoals altijd geldt nog steeds: ‘abs are made in the kitchen’.

Wordt bewuster van wat je eet

Je kunt uren in de sportschool spenderen, maar als je voeding slecht blijft zal je niks afvallen. De uitspraak ‘abs are made in the kitchen’ sluit hier dan ook perfect bij aan. Voeding is bepalend voor jouw succes. Ga je bewuster kijken naar wat je eet en maak je hier gezondere keuzes in, dan zal je zelfs zonder uren te sporten gewicht gaan verliezen. Hoe je bewuster op je eten kunnen letten? Ook hier zijn diverse methoden voor:

  • Volg een dieet (zoals een vetvrij dieet of eiwit dieet)
  • Implementeer intermittent fasting
  • Vermijd suikers

Hierin is het volgen van een dieet veruit het populairst. Tegenwoordig zijn er wel tientallen verschillende diëten te volgen en zijn er ruim voldoende diëtisten die je hierbij kunnen ondersteunen. Het populairste dieet is toch wel het eiwit dieet. Hierbij schrap je koolhydraten zo goed als uit je dagelijkse eten en bestaat je eten voornamelijk uit vet- en eiwitrijk voedsel. Vind je het moeilijk om zoveel eiwitten te eten op een dag? Dan kan je het jezelf ook makkelijk maken door een eiwitshake te nemen, bijvoorbeeld een vegan proteine poeder. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je je langer verzadigd voelt en het stimuleert de vetverbranding in je lichaam.